Drentse Koe

Maïsdoolhof
de Drentse Koe

Kom naar de Drentse Koe en (ver)dwaal in het maïsdoolhof. 

Het maisdoolhof bij onze speelboerderij is het eerste interactieve maïsdoolhof in Nederland. Een unieke buiten speel ervaring in Nederland!

Het maïsdoolhof van wel 1 hectare groot bevat een extra spelelement. Tijdens de spannende tocht door het maisveld staan meerdere zuilen met vragen voor alle leeftijden. Bekijk het in onze video!

Het maïsdoolhof is geschikt voor jong en oud. beleef het met je hele gezin bij de Drentse Koe. 

Bekijk video

Maïsdoolhof voor jong en oud

Het maïsdoolhof is leuk voor alle leeftijden. Er is onderweg een heuse speurtocht uitgezet waarbij de kinderen vragen beantwoorden. Per leeftijdscategorie is er een niveau. Er is een vraag voor peuters en kleuters tot kinderen en (jong) volwassenen. 

De zuilen in het maïsdoolhof kunnen de kinderen met de voet oppompen. Door zelf energie
(beweging) te maken begint er een muziekje. Aan het eind wordt een vraag gesteld. Super leerzaam het (ver)dwalen in het maïsdoolhof!

 

Voor de papa’s en mama’s is ook een speurtocht uitgezet. Je hoeft je dus niet te vervelen en kunt gewoon meedoen met de kinderen.

Na afloop is er een verrassing voor de kinderen die het maïsdoolhof doorlopen hebben.

van Gogh Maisdoolhof bij de Drentse Koe

Van Gogh Maisdoolhof

Het Maisdoolhof is dit jaar helemaal in stijl van Van Gogh. Het is namelijk het van Gogh jaar in Drenthe. In het doolhof tussen de maïs zijn allemaal zonnebloemen geplant. De zonnebloemen van Van Gogh zijn natuurlijk een van zijn bekendste schilderijen.

Vincent van Gogh bezocht 140 jaar geleden het prachtige Drenthe en maakte meerdere schilderijen van het Drentse landschap. Ter ere van het van Gogh jaar hebben we dit jaar dus geen ‘normaal’ maïsdoolhof maar een Van Gogh Maïsdoolhof. 

Openingstijden maïsdoolhof de Drentse Koe

Wil je het maisdoolhof bezoeken? Dat kan! Het maisdoolhof is geopend! De toegang is inbegrepen bij een tickets van Speelboerderij de Drentse Koe. Vraag bij de kassa naar de klink van het toegangshek!

Is het nat geweest en ligt er nog modder. Bij ons kun je laarzen lenen zodat de schoenen van de kinderen (en jezelf) schoon blijven!

Route naar de Drentse Koe

Speel- en IJsboederij
De Drentse Koe