#

Waterspeelplaats

Eindelijk mag het naar buiten.. wellicht hebben jullie het al vernomen via de tamtam…maar er komt een heus waterparadijs bij De Drentse Koe!

En dan geen subtropisch zwembad, maar een waanzinnige overdekte waterspeelplaats.

Als je je afvraagt waar en hoe? Dat nieuws is eigenlijk nog wel groter…nl. in de koeienstal!

Afgelopen jaar hebben wij besloten om afscheid te nemen van onze melkkoeien. Het runnen van een melkveebedrijf naast De Drentse Koe is zachtjes uitgedrukt een ‘best drukke bezigheid’ en dus moest er een keuze gemaakt worden.

LET OP:
We nemen géén afscheid van de koeien ! Alleen worden het er minder en zijn het in dit geval zogenaamde zoogkoeien. Dat betekent concreet dat we niet meer hoeven te melken. Deze koeien blijven in de stal, waarbij je vanaf de waterspeelplaats én 2 nieuwe groepsruimtes door een glazen wand zicht hebt op de dieren.

De waterspeelplaasts

De speelplaats wordt een combinatie van een Spray Park en manuele waterspeeltoestellen. Door het unieke design van de toestellen, passen ze geheel in het thema van de boerderij. De waterspeelplaats is dus géén zwembad en vanuit dat oogpunt veilig voor kleine kinderen. Vergeet niet zwemkleding en een handdoek mee te nemen.

En over het Drents Koe Ijs hoeven jullie je geen zorgen te maken! We krijgen melk vanuit een andere boerderij, dus dat komt goed.

Voor het zomerseizoen zal de nieuwe stal met waterspeelplaats gereed zijn!